Section Counter

Kitesurfles locaties

Waar kun je leren kitesurfen?

Kitesurflocaties in de buurt van Amsterdam

Afhankelijk van de windcondities kiezen we de locatie van jouw kitesurfles. De eerste kitelessen proberen we naar vlak water spots te gaan om zoveel mogelijk progressie te boeken. Wel zijn alle kitelessen in de buurt van Amsterdam, op circa 30-40 minuten rijden. Bekijk welke op welke locaties Kiwi Kite lesgeeft.

Meer vragen over de lessen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

section-3c95eae

Wijk aan Zee

Kiwi Kite geeft kitesurflessen in Wijk aan zee bij de bunker. In de zomer is er vaak zuidwestenwind waardoor Wijk aan Zee een geschikte plek is om te leren kitesurfen. Wijk aan Zee is met zuidwesterwind een goede plek vanwege de ligging van de pier. De golven en stroming worden hierdoor gebroken, waardoor er een perfecte zee ontstaat voor een kitesurfles. Het strand is erg groot in Wijk aan Zee, waardoor je veel ruimte hebt om te leren kitesurfen.

Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 30-40 minuten rijden bij de kitesurflocatie in Wijk aan Zee. Wijk aan zee is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt.

 • 30 - 40 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Geschikt bij zuidwesterwind
 • Groot strand

Zandvoort

We gaan naar Zandvoort met noord(west),zuid en zuidwesterwind. Zandvoort is een goede plek om te leren kiten. De kust is heel lang, dus tijdens je kitesurfles in Zandvoort heb je alle ruimte om te oefenen. In Zandvoort zijn er speciale zones van de zee toegewezen aan kitesurfers.

Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 30-40 minuten rijden bij de kitesurflocatie in Zandvoort. Zandvoort is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt.

 • 30 - 40 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Geschikt kitesurf locatie bij noord(west),zuid en zuidwesterwind
 • Lange kust
 • Aangewezen kitesurf zones

IJmuiden

We gaan naar IJmuiden om kitesurfles te geven met zuidenwind (dan is het aflandig in Wijk aan Zee) en met noordwestenwind. Achter de pier van IJmuiden zit je dan perfect. Hier kan je lang staan en heb je met noordenwind geen last van stroming en hoge golven. Het strand van IJmuiden is enorm groot, net als in Wijk aan Zee en Zandvoort. Hierdoor heb je alle ruimte om te oefenen. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 30-40 minuten rijden bij de kitesurflocatie in IJmuiden. IJmuiden is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt.

 • 30 - 40 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Bij zuidenwind
 • Groot strand, alle ruimte om te oefenen

Schellinkhout

Schellinkhout is geschikt voor veel windrichtingen (zuidwest, zuid, west, zuidoost) en je kunt overal staan. Met zuidwesten wind is het aanlandige stabiele wind en zeer geschikt om te leren kitesurfen. Ook wanneer het te hard waait voor een kitesurfles aan zee kunnen we naar Schellinkhout. Hier heb je altijd vlak water en waait het vaak minder hard dan aan de kust. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 45 minuten rijden bij de kitesurflocatie in Schellinkhout. Schellinkhout is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt.

 • Circa 45 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Geschikte kitesurf locatie bij veel windrichtigen (zuidwest, zuid, west, zuidoost)
 • Altijd vlak water, minder harde wind dan aan zee

Edam

Met oosterwind is Edam een goede spot om te leren kitesurfen. Dan is de wind aflandig bij Wijk aan zee, Zandvoort en IJmuiden en kunnen we daar helaas niet kiteles geven. Vaak plannen we ook een kitesurfles bij Edam om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnenwater. Ook schijnt vaak het zonnetje bij Oosterwind. Edam is een vlakwaterspot waar je op veel plekken kunt staan, zodat je makkelijk je board kunt pakken en al snel kunt varen! Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 40 minuten rijden bij de kitesurflocatie in Edam. Edam is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt.

 • Circa 40 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Geschikte kitesurf locatie bij oosterwind
 • Vlakwaterspot waar je op veel plekken kunt staan

Muiderberg

We gaan naar Muiderberg als de zee te wild is voor een kitesurfles en als de wind niet geschikt is voor kiten aan zee (zoals bij Noordoosterwind). Muiderberg is een mooie kitesurfspot om te leren kitesurfen, omdat je tot ver in het water kunt staan. Vaak plannen we een kitesurfles bij Muiderberg om te ervaren hoe het is om te kitesurfen op het binnenwater. Muiderberg is een van de zes locaties waar Kiwi Kite in overleg met jou kitesurflessen verzorgt. Vanaf Amsterdam ben je in ongeveer 30 minuten rijden bij de kitesurflocatie in Muiderberg.

 • Circa 30 minuten rijden vanaf Amsterdam
 • Geschikte kitesurflocatie wanneer zee te wild is
 • Vlakwaterspot waar je op veel plekken kunt staan
nl_NLDutch